De voordelen van het kopen van bamboe sokken

Je zult er misschien nog nooit van hebben gehoord, maar toch is het wel een ding. Gedurende de afgelopen jaren is er een lijn van sokken ontwikkeld genaamd bamboe sokken. Er zijn een aantal dingen die de bamboe sokken bijzonder maken en waarom het aanslaat bij de consument. Hier zijn wat antwoorden op veelgestelde vragen over bamboe sokken. 

 

Wat maken de sokken gemaakt van bamboe nou eigenlijk speciaal?

Heel veel mensen willen sokken die gemaakt zijn van bamboe. Sommige mensen vinden het dan ook nog fijn als de sokken van biologisch katoen zijn gemaakt omdat dit beter is voor onze planeet. Deze sokken zijn vaak erg comfortabel, maar wel wat duurder dan de andere katoenen sokken. De sokken van katoen ventileren goed en zijn erg handig voor in de zomer, maar ze nemen niet veel vocht op. Bamboe neemt gemiddeld tot wel 4 keer meer vocht op dan een sok van katoen. Hierdoor zullen je voeten een stuk droger blijven.  Door de bamboe sokken zijn je voeten in de Zomer een stuk minder nat en in de winter een stuk warmer. Bovendien zijn de bamboe sokken naast dat de sokken tegen zweetvoeten zijn ook erg comfortabel. Na katoenen sokken te hebben gewassen worden de meeste sokken wat harder aan. De sokken die gemaakt zijn van bamboe blijven ook na het wassen heerlijk zacht. 

 

Hoezo werken bamboe sokken tegen zweetvoeten?

De sokken die gemaakt zijn van bamboe zorgen ervoor dat je gedurende de warmere maanden minder last hebt van zweetvoeten. Dit komt doordat bamboe een antibacteriële werking heeft. Je zult een stuk drogere voeten behouden en daarnaast zal het zweet een stuk minder stinken. Dit is ook één van de voornaamste redenen dat er een hoop mensen bamboe sokken zijn gaan gebruiken. 

 

Verschillende maten bij bamboe sokken

Het is bij de bamboe sokken het geval dat er maar twee maten worden gemaakt op dit moment. Misschien dat er in de toekomst nog verandering in zal komen, maar op deze manier is het ook niet snel een probleem. Er zijn namelijk twee verschillende maten verkrijgbaar. Hiervan is de ene maat 37 tot 41 en de andere 41-46. Als volwassenen is de kans dus groot dat je een van deze maten wel zult passen. Deze uitgebreide maten zouden bij katoenen sokken niet mogelijk zijn, maar bij bamboe sokken wel. Dit komt doordat de sok goed verrekbaar is. Het maakt ook niet uit of je een brede of smalle voet hebt, de sok kan zich hier goed op aanpassen. Na de sokken een aantal keer gedragen te hebben zal het lijken alsof de sok de maat is die jij eigenlijk hebt. Alleen voor kinderen en sommige jongeren zullen de sokken misschien te groot zijn. 

Geef een antwoord