Een baan in de schoonheidsverzorging

Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in uiterlijke verzorging en beauty. De een vind het heerlijk om een keer in de zoveel tijd een ontspannende gezichtsbehandeling te nemen en de ander vindt het heerlijk om elke maand haar haar helemaal te laten verven en knippen. Voor iedere vrouw verschilt dit. Maar voor bijna elke vrouw geldt wel dat ze bezig is met haar uiterlijke verzorging. Dit betekent dus ook voor ons dat er veel vraag naar is. Daarom is het heel geschikt om een opleiding te doen tot schoonheidsspecialiste of tot kapster. Je kan er veel kanten mee op. Je kan later bijvoorbeeld een eigen salon beginnen of je wordt zzp’er bij een bedrijf dat jou wat lijkt. Ook blijft de beauty branche zich steeds verder ontwikkelen waardoor het nooit saai zal worden.

Allround schoonheidsspecialiste

Als eerst moet je je bij jezelf gaan nadenken wat jou leuker lijkt, kapster of schoonheidsspecialiste. Bij beide vakken ben je bezig met het opknappen en “mooier” maken van mensen. Sociaal contact is ook erg belangrijk in deze vakken. Veel mensen die naar de schoonheidsspecialiste of kapper gaan willen toch meestal wel even hun hart luchten…

De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt 2 of 3 jaar. Als je ook wilt leren hoe je een eigen bedrijf kan opstarten duurt de opleiding 3 jaar en anders 2 jaar. In de driejarige opleiding leer je ook meer specialisatie over het vak, zoals bindweefselmassage, shiatsu massage en specialistische acne behandelingen. Tijdens de tweejarige opleiding leer de standaarddingen zoals gezichtsbehandelingen, klassieke massages, wenkbrauwen en wimpers verven etc. Tijdens de opleiding zal je ook heel wat stage moeten lopen waardoor je al veel ervaring kan op doen in het echte leven als schoonheidsspecialiste en misschien houd je aan je stage later wel een baan over!

Allround Kapper

De opleiding tot kapper duurt 2 jaar. Met de opleiding Allround kapper maak je kennis met verschillende onderdelen van het vak. Je kunt tijdens de opleiding kiezen uit een dames- of herenspecialisatie. Afhankelijk van je keuze, vul je dit aan met keuzedelen en/of workshops: Black en Mixed hair, Visagie en/of Barbier. Je oefent veel met de verschillende technieken, zoals knippen, (op)scheren en verzorgen van gezichtsbeharing, maar ook kleurtechnieken, opsteken, watergolven en permanenten. Je schaft van tevoren ook een pakket met benodigdheden aan waar bijvoorbeeld haarverf, knipscharen en verschillende kammen in zitten. Zo kan jij op school goed oefenen maar ook thuis af en toe oefenen! Ook leer je hoe je met klanten omgaat, hoe je hen adviseert en hoe je haarverzorgende producten verkoopt.

Geef een reactie