Big is Beautiful! Fashion tips voor vrouwen met een maatje meer

Big is beautiful, en steeds meer vrouwen met een maatje meer weten en omarmen dit. Echter kan het hebben van een maatje meer nog steeds wat onzekerheid met zich meebrengen voor veel vrouwen. Dit komt helaas omdat het merendeel van de modetrends nog steeds gefixeerd zijn op vrouwen met een maatje XS/S (denk aan crop tops en hot pants). Maar die onzekerheid is nergens voor nodig als je weet hoe je met de juiste kleding je vollere figuur complimenteert. Met deze fashion tips voor vrouwen met grote maten weet je straks precies hoe je met jouw sexy, vollere figuur en confidence de show steelt!

Big and beautiful at the beach

Laten we meteen beginnen bij wat voor veel big beautiful ladies nog steeds wat ongemakkelijk kan zijn: wat trek je aan voor een dagje strand? Als het om badmode gaat staat vrijwel elke vrouw, ongeacht wat voor figuur ze heeft, nog wel eens wat aarzelend voor de spiegel. Een bikini laat nou eenmaal weinig aan de fantasie over. Zeker als je een grotere maat hebt, kan het handig zijn om te weten waar je moet shoppen voor jouw badkleding. Er zijn namelijk ontelbaar veel badpakken en bikini's in grote maten verkrijgbaar die jouw figuur omarmen en complimenteren. En je kunt natuurlijk ook werken met strand accessoires. Draag bijvoorbeeld een prachtige tropische kimono of sarong over je bikini. Naast dat je jezelf er een beetje mee kunt bedekken als je dat prettig vind, beschermt het je ook tegen de zon. En het ziet er gewoon super modieus uit!

Accentueer dat waar jij trots op bent

Als je wat onzeker bent over je lichaam, dan kan het helpen om voor de spiegel te staan en eens goed naar jezelf te kijken. Maar dan met een liefdevolle, positieve bril op. Kijk in plaats van te focussen op je onzekerheden naar de delen van jezelf die je mooi vind en waar je trots op bent. En zorg vervolgens dat je deze accentueert met je kleding. Zwart kleed af en maakt slanker, en lichte kleuren en prints accentueren. Ben je trots op je boezem? Accentueer deze dan met een gave top in lichte kleur of gave print. Hetzelfde geldt voor je prachtige volle heupen of benen. Op deze manier leid je alle aandacht naar de delen van jezelf waar jij het meest trots op bent.

Pasvormen en materialen

Broeken in een donkere kleur zijn onmisbaar in de garderobe van de volslanke vrouw. Een goed passende skinny jeans staat erg flatteus bij vrouwen met een maatje meer. Draag je liever jurken of rokken? Dan kun je het beste voor een A-lijn pasvorm gaan. Deze legt het accent op je taille, wat over het algemeen erg goed staat als je een grotere maat hebt. Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de materialen waar kleding van gemaakt is. Er zijn een aantal materialen die nou eenmaal niet zo goed werken. Strakke en glimmende stoffen kunnen misschien net dat accentueren wat je eigenlijk niet wilt. Je kunt dan het beste kiezen voor stevige stoffen. 

Natuurlijk zijn deze tips enkel richtlijnen en redelijk algemeen. Het belangrijkste is dat je draagt waar jij je lekker in voelt. Laat vooral het idee los dat je iets absoluut niet mag dragen omdat je een grotere maat hebt. Zolang je je outfit draagt met confidence en een brede glimlach, kun je alles aantrekken wat jij wilt.

Geef een reactie