Festival outfits samenstellen

Het is alweer bijna zover; het festivalseizoen staat voor de deur! Vanaf april mogen we weer, yes! Vind jij het ook altijd zo leuk om jouw festival outfit ver van te voren te plannen? In dit blog vertel ik jou hoe ik altijd mijn perfecte festival outfit samenstel!

Welk festival ga je heen?

Het klinkt misschien gek, maar ik stem mijn kleding altijd af op het festival en wat voor soort bezoekers ik er verwacht tegen te komen. Ik vind het behalve dat, ook belangrijk om rekening te houden met de locatie. Stel je voor; je gaat naar een hardstyle festival ergens in the middle of nowhere met slecht weer. Dan kan je het niet veroorloven om op je hakken of nieuwe sneakers in de modder te gaan stampen, toch? Of je gaat naar een Urban festival ergens in het Amsterdamse Bos met prachtig weer in het vooruitzicht (komen we zo op). Dan ga ik niet in een saaie zwarte spijkerbroek, maar kies ik liever voor iets met veel kleur of glitters!

Daarom kijk ik altijd van te voren of ik iets in mijn kast heb liggen wat bij dit festival past want als dat niet zo is, ga ik even shoppen. 

Dit doe ik tegenwoordig niet meer echt in de winkelstraat, maar online. Als ik op zoek ben naar goedkope zonnebrillen of een leuk tweedehands shirtje vind ik het veel makkelijker om dit online te vinden dan in de winkel. Makkelijk gaat dat hé tegenwoordig?

Weerbericht checken

Vaak gaan we ervan uit dat het tijdens het festivalseizoen (april tot en met oktober) mooi weer is om lekker naar buiten festivals te gaan. De ervaring leert echter dat dit niet altijd het geval is. Neem Koningsdag bijvoorbeeld. Wanneer is het de laatste keer geweest dat we daar met lekker weer Willem zijn verjaardag konden vieren?

Daarom kijk ik voordat ik mijn outfit ga uit zoeken altijd naar de weersverwachting. Zoals ik net al aangaf, vind ik het leuk om veel kleur te dragen. Dit probeer ik in zowel mijn make up als mijn outfit naar voren te laten komen. Maar goed, niet te veel natuurlijk want color blocking is zó 2016. 

Make-up bepaalt ook mee

Deze is speciaal voor alle dames die dit bericht lezen: laat je make up op een festival stralen! Het is een van de weinige mogelijkheden waar jij jouw talenten kunt showen en er complimentjes op kunt vangen! Want let’s be honest, is iedereen op een festival niet veel vrolijker dan in het dagelijkse leven? 

Ik probeer mijn make up altijd af te stemmen op mijn accessoires en outfit. Denk bijvoorbeeld aan festival brillen die matchen met je oogschaduw! Het zijn de kleine dingetjes in het leven, maar je moet het ermee doen. Genieten!

Geef een reactie