Fijne jassen om te dragen

Hoewel het nu nog hoogzomer is, is het toch weer tijd om alvast na te denken over welke jassen we in de herfst en winter gaan dragen. De collecties met zomerkleding zijn namelijk alweer de sale ingegaan. Zo wordt er ruimte gemaakt in de winkels – en de warehouses van webshops – voor de nieuwe najaars- en winter collecties. Het juiste moment dus om vast te oriënteren wat voor nieuwe jas je wil gaan aanschaffen voor het komende seizoen. In deze blog vertel ik je graag meer over dit proces en hoe je de juiste jas kunt vinden! Lees dus snel verder als je ook op zoek bent naar een nieuwe jas.

Herfstjassen

Herfstjassen zijn hele specifieke jassen. Niet zomaar elke jas voldoet voor dit wisselvallige seizoen. In de herfst koelt het al flink af, maar het kan ook nog best zonnig zijn met aangename temperaturen. Verder is veel regen en harde windstoten natuurlijk ook erg typerend voor dit seizoen. Waar moet een goede herfstjas dan aan voldoen? Ten eerste is het belangrijk dat de jas je lekker warm houdt, maar niet té warm natuurlijk. Niets is zo vervelend dan helemaal onder het zweet aankomen op je bestemming na een lange fietstocht met tegenwind. Uiteraard mag de jas ook weer niet te dun zijn, zoals bij een zomerjas, want dan krijg je het juist weer te koud misschien. Een goede herfstjas zit daar dus ergens tussenin of is in staat om jouw lichaamstemperatuur goed te reguleren. Daarnaast is dus ook ventilatie erg belangrijk, maar de jas moet tegelijkertijd ook waterdicht zijn. Kies dus voor een herfstjas gemaakt uit technisch materiaal voor een optimale bescherming en luchting. Een capuchon is ten derde ook een grote toegevoegde waarde voor dit type jas. Zo blijf je lekker droog in de regen. Een Ellesse jas vind ik persoonlijk een zeer comfortabele optie voor het herfst seizoen die erg prettig draagt!

Winterjassen

In de winter is er eigenlijk maar één ding dat echt telt: de warmte van je nieuwe jas. De jas moet je goed kunnen beschermen tegen extreme temperaturen, ijs en sneeuw. Niets is zo vervelend als nog vijf extra truien aan moeten trekken, omdat je winterjas niet warm genoeg is of koude lucht doorlaat. Verder zijn dus ook winddichtheid en andere afsluitingen, zoals een gevoerde capuchon of sluitbare mouwen belangrijk. Wil je echt een goede bescherming? Dan is het slim om eens te kijken naar langere modellen jassen. Deze houden ook je bovenbenen lekker warm en beschermen je tegen koude windvlagen. Op zoek naar een goede, maar ook stylische winterjas? Kijk dan eens bij Mango jassen!

Geef een reactie