Ik ga op vakantie en neem mee…

Ja, het is ook een bijzondere plek ergens in de Atlantische Oceaan waar schepen en vliegtuigen op mysterieuze wijze lijken te verdwijnen. Maar een bermuda is ook een heel leuk kledingstuk! Toevalligerwijs is dit ook nog eens een kledingstuk dat je aan kan als je naar tropische gebiden gaat. Het is namelijk een korte broek maar met een scherpe regel: een Bermuda hoort namelijk niet te ver boven de knie te komen. Daarnaast valt een bermuda voor mannen losjes zoals een pantalon valt. Niet te wijd zoals een zwembroek, maar ook niet te strak zoals een shorts. Een bermuda kan je zien als de nette, geklede versie van een shorts voor op vakantie. Vaak hebben bermuda's zakken met knopen, en ruimte voor een riem. Ideaal voor een tropisch land waar je toch nog een beetje aardig voor de dag wilt komen!

Vakantie kleding.

Over het algemeen zijn wij gewend om op vakantie alleen badkleding te dragen. Voor het eten doen wij een wijde gemakkelijke jurk of lange blouse aan, en de mannen trekken nog wel eens een shirt op hun zwembroek. Maar dit zijn dan echt de vakantiegangers die een weekje weg hebben geboekt. Hun kasten thuis hangen niet vol met chique, comfortabele vrijetijdskleding voor tropische sferen. Als je uit Nederland komt, hangt jouw kast waarschijnlijk vol met truien, regenjassen, sjalen en handschoenen! Als je dan een keertje naar de zon gaat, wil je zo bruin mogelijk worden natuurlijk, en zo min mogelijk aan! Maar stel je bent niet een vakantieganger die voor kortere tijd op deze plek is. Misschien ben je wel voor zaken in het buitenland, of ben je er voor een langere termijn. Dan heb je ook afspraken met mensen staan die je niet in je zwembroek wilt doen! Als je een meeting of dinner hebt, wil je het liefst iets aan dat ademt en afkoeling geeft, terwijl je wel serieus voor de dag komt. Een meeting binnenlopen in je zwembroek is natuurlijk geen gezicht!

Ik ga op vakantie en neem mee…

Wat je altijd mee moet nemen op vakantie is zonnebrand, Aloë Vera, een zonnebril, je tandenborstel, ondergoed, en een paar goede bermuda's. De rest komt vanzelf wel goed. Tandpasta kan je overal kopen, nachtcrème ook, maar de bermuda's zijn niet overal even goedkoop of divers te vinden.
Neem bermuda's mee in verschillende varianten en kleuren, dan kan je nog een beetje variatie in je vakantie brengen!
Veel plezier vakantiegangers, zakenmannen en vrouwen,  en iedereen die naar een warm land kan!

Geef een reactie