Lekker wandelen in corona tijd!

Van al dat thuis zitten door het coronavirus kun je best wel een beetje moe worden. Daarom is het fijn om af en toe eens op pad te gaan. En dan natuurlijk niet met de auto, maar gewoon lekker wandelen! Dan krijg je nog wat lichaamsbeweging, frisse lucht, vitamine D en het heeft ook een hele positieve werking op je humeur. Toch kan wandelen soms wel een beetje saai zijn, maar ik heb voor jullie een aantal tips hoe je je wandeling wat leuker en fijner kunt maken! Lees hieronder mijn tips en wandel erop los! 

Tip 1: goede schoenen 

Allereerst is het voor een fijne wandeling belangrijk dat je goede schoenen aanschaft. Als je namelijk niet gewend bent om veel te lopen op een harde ondergrond (zoals de stenen stoep) dan kan het zijn dat je ander blessures krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie reden om nieuwe schoenen aan te schaffen! Mocht je een afwijking hebben bij het lopen en dit weten van jezelf, dan kan het een goed idee zijn om zooltjes schoenen te kopen. Zo kun je de afwijking corrigeren en heb je ook minder snel last van blessures. Schoenen voor hallux valgus en voor andere afwijkingen kan je bijvoorbeeld makkelijk online aanschaffen bij Vamos Schoenen. En deze schoenen zijn nog eens heel leuk ook! 

Tip 2: maak je wandeling leuker 

Daarnaast kan je je wandeling, als je het wandelen een beetje saai begint te vinden, ook wat leuker maken! Dit kun je bijvoorbeeld doen door een zogenoemde ‘gluhwalk’ te doen; een wandelroute waarbij je langs allerlei tentjes komt waar ze glühwein verkopen. En zo’n route kan je natuurlijk ook zelf maken als je leuke restaurantjes weet die aan afhaal doen. Daarnaast kan je ook samen met een vriendin wandelen of met een groepje als dat volgens de regels is toegestaan. Of eens een andere omgeving opzoeken zoals het bos of het strand en een lekkere lange wandeling maken. Genoeg opties dus om je wandeling ietsje leuker te maken! 

Tip 3: wandelen en leren tegelijk

Tot slot kan je ook als je even geen wandelpartner hebt, een ‘intellectuele’ wandeling van je wandeling maken! Dit kun je doen door een interessante podcast te zoeken waar je iets van kunt leren en die af te spelen tijdens het wandelen. Zelfs al doe je dit bijvoorbeeld een keer per week tijdens je wandelingetje, dan kun je best wel veel leren in een paar maanden tijd. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een grappige podcast te luisteren als je geen geduld hebt voor een informatieve podcast. Maar er zijn genoeg podcasts waarbij ook het informatieve een beetje meer ‘fun’ wordt gemaakt door de mensen die de podcast inspreken. Er is genoeg keuze, dus even zoeken naar een podcast die bij je past maar dan heb je ook wat!

Geef een antwoord