Waardoor krijg je haaruitval?

Haar is voor veel mensen een manier om zich te laten zien aan anderen en een eigen image te creëren. Met je kapsel kun je indruk maken op anderen en het geeft veel mensen meer zelfvertrouwen. Echter heeft niet iedereen het geluk om met een grote bos haar rond te kunnen lopen. Er zijn verschillende redenen waardoor je last kunt hebben van haaruitval. Het is belangrijk om te weten wat de haaruitval veroorzaakt als je hier iets aan wilt doen.

 

Een haartransplantatie behandeling

Als je last hebt van haaruitval, kun je ervoor kiezen om nieuw haar te laten implanteren. Je kunt een haartransplantatie inhammen laten doen, maar je kunt ook kiezen voor een haartransplantatie op je kin. Er zijn een hoop verschillende plekken waar je haar kan laten amputeren en implanteren. Tegenwoordig zijn er ook verschillende methodes om dit succesvol voor elkaar te krijgen. Zo heb je onder andere de FUE en FUT methode waarmee je haar kan laten implanteren. Bij een haartransplantatie met de FUE methode zul je hetzelfde resultaat krijgen als bij de FUT methode. 

 

Wel zullen er verschillen zitten tussen de operatie zelf, de voorbereiding en de nazorg. Zo zul je met de FUE methode achterblijven met een litteken op je hoofd. Dit litteken zal op de plek waar de haarzakjes zijn weggehaald te vinden zijn. Op de plek van het donorgebied zal een reepje hoofdhuid worden verwijderd om dit in het gebied met weinig haar te kunnen plaatsen. De haren zullen na enkele weken uitvallen. Schrik hier niet van, dit hoort en is zelfs nodig om straks gezond nieuw haar te krijgen. Je zult pas na een jaar bij de meeste methodes het volle resultaat van de operatie zien. 

 

Verschillende oorzaken van haaruitval

Als je je wilt laten behandelen voor haartransplantatie, is het belangrijk om eerst de reden te weten waardoor je haar uitvalt. De oorzaken haaruitval kunnen nogal verschillen en er kan soms een relatief makkelijke oplossing voor worden gevonden. Zo is één van de oorzaken een tekort aan bepaalde vitaminen en ijzers. Als je niet voldoende vitamine B en C binnenkrijgt, kun je last krijgen van haaruitval. Je kunt door gezond te eten en de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen de haaruitval al tegen gaan. Ook kun je last hebben van haaruitval door een extreme vorm van stress. 

 

Iedereen ervaart wel eens stress. Dit is helemaal niet raar, maar in sommige periodes kan het wel erg veel stress in één keer zijn. In dit geval maakt je lichaam overtollig melkzuur aan. Door het overtollige melkzuur dat zich in je lichaam bevindt, kan er vervolgens haaruitval ontstaan. Je kunt ook last krijgen van haaruitval door een erfelijke aandoening. Bij Alopecia androgenetica krijg je door een natuurlijk lichaamsproces last van haaruitval.

 

Geef een antwoord