Wat draag jij deze zomer?

Ondertussen kunnen de zomer outfits weer uit de kast worden gehaald. De zomer heeft dit jaar lang op zich laten wachten maar ondertussen is hij dan hier. Voor veel mannen betekent dit dat de zomerkast weer uitgespit moet worden. Wat pas je allemaal nog? Welke T-shirt kan dit jaar echt niet meer en heb je misschien nieuwe dingen nodig? Veel mannen komen erachter dat ze toch wel erg weinig zomerkleding over hebben. Dat betekent dat ze weer naar kledingwinkels moeten gaan. Je zag de afgelopen zomers steeds meer korte spijkerbroeken. Vroeger waren het vooral bermuda’s en driekwart broeken die we zagen, maar sinds kort zie ik steeds meer mannen in korte spijkerbroeken. Vandaag vertel ik over het voordeel van een korte spijkerbroek, waarom ook jij een aantal van deze klassiekers nodig hebt, en waar je op moet letten bij het kopen.

 

Waar moet je aan denken?

Een korte spijkerbroek zit vaak hetzelfde als een normale spijkerbroek. Vaak zal je ook hetzelfde soort broek kopen met dezelfde soort pasvorm. Struikel met het kopen van een korte spijkerbroek niet over dezelfde problemen als met het kopen van een normale spijkerbroek. Ga er altijd vanuit dat de korte spijkerbroek nog een halve maat uitloopt. Dus als jij een maat 30/32 koopt, kan je er altijd van uitgaan dat de broek zal uitlopen tot 30.5/32. Is een broek dus net een tikje te strak op je bovenbenen, moet je die broek kopen, en niet de broek die een maat groter is. Want ook die korte broek gaat een halve maat uitlopen. Veel bedrijven verkopen korte broek varianten van hun lange broeken. Als je een favoriete spijkerbroek hebt bestaat er een kans dat ze deze broek ook als korte spijkerbroek verkopen. Ga er alleen niet vanuit dat je zomaar deze broek kan kopen zonder te passen.

 

Blijf altijd passen.

Ik hoor het heel vaak: “ik heb deze broek thuis al, dus ik hoef het niet te passen”. Je moet altijd een broek passen, en dit geld ook voor korte broeken. Het kan namelijk voorkomen dat de band iets strakker is of dat er een verkeerd label in de broek staat. Dit gebeurt vaker dan je denk. Dan staat er op de broek dat het maat 30/32 is, maar in het echt is de broek maat 32/32. Pas daarom altijd een korte broek voordat je hem koopt. Dan weet je ook zeker dat hij de aankomende vijf zomers wel gaat overleven, en hoef je niet aan het begin van elke zomer weer je vingers te kruisen.

Geef een antwoord