Zelf werken als kledingdesigner

Voor vele creatieve mensen die ontzettend van kleding houden is het een droom om te beginnen met het ontwerpen van eigen kleding en daar misschien wel je beroep van te maken. Waarschijnlijk kijk je met veel plezier televisieprogramma’s over beginnende modeontwerpers en lees je alle modetijdschriften. Maar als je zelf kleding wilt gaan ontwerpen. Waarom moet je dan beginnen? Hoe ontwerp je kleding en belangrijker nog, hoe verkoop je deze kleding en groei je een eigen merk. In dit artikel bespreken we hoe je begint met een eigen kledingmerk.

Simpele ontwerpen

Wanneer je begint met het ontwerpen van je eigen kleding is het ontzettend belangrijk dat je simpel begint. Het kan verleidelijk zijn om te investeren in dure stoffen en ingewikkelde designs te doen. Maar wanneer je net begint is dit waarschijnlijk geen goed idee. Als je veel geld uitgeeft aan je eerste designs zal dit voor veel stress zorgen. Daarom kun je beter beginnen met het ontwerpen van kleding op een simpele manier. Je kunt met goedkope stoffen gemakkelijk hele mooie dingen maken. Als je een goede tekenaar bent kun je bijvoorbeeld ook deze op een tshirt bedrukken en zo je tekeningen gebruiken in je designs.

Je werk promoten

Wanneer je begint met kleding ontwerpen wil je natuurlijk ook je kleding aan andere mensen laten zien. Misschien hoop je zelfs dat je je deze kleding kunt verkopen. Gelukkig leven we in een tijdperk waar we gigantisch veel sociale media hebben waarop we ons werk kunnen promoten. Voor mensen die kledingontwerpen is het een goed idee om te beginnen met promoten op Instagram. Het is tegenwoordig helemaal niet ingewikkeld om prachtige foto’s te maken en je kunt dus zeer mooie foto’s op je Instagram zetten. Er zijn vele verschillende manieren om je pagina te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld andere mensen in je niche volgen en die zullen je terug volgen als je interessant werk verricht.

Verkopen

Wanneer je merkt dat veel mensen je kleding mooi vinden is het een goed moment om te proberen je kleding te verkopen. Je kunt dan dit het beste doen door een website te bouwen waarop je een winkel inbouwt waar mensen je kleding kunnen bestellen. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld maar er zijn tegenwoordig heel veel programma’s waarmee je gemakkelijk een website kunt bouwen. En als je er echt niet uitkomt kun je altijd simpelweg iemand inhuren om de website te bouwen, dit hoeft niet heel duur te zijn.

Geef een reactie